Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά και την αδυναμία που έχω στα γλυκά παντός είδους, κέικ, πάστες, γλυκά με μπισκότα και πάει λέγοντας. Αυτόν τον καιρό μιας και υπάρχουν άφθονα φρούτα στην αγορά έχω προσανατολιστεί σε λίγο πιο υγιεινές επιλογές και ελαφριές κυρίως με φρούτα.
Έτσι κάπου στο διαδίκτυο πήρε το μάτι μου την παρακάτω συνταγή που κάθε καλοκαίρι είναι το γλυκό που σχεδόν ανά βδομάδα υπάρχει στο ψυγείο. Σας παραθέτω λοιπόν την αγαπημένη μας ροδακινόπιτα
Η συνταγή έχει ως εξής:
Έτσι κάπου στο διαδίκτυο πήρε το μάτι μου την παρακάτω συνταγή που κάθε καλοκαίρι είναι το γλυκό που σχεδόν ανά βδομάδα υπάρχει στο ψυγείο. Σας παραθέτω λοιπόν την αγαπημένη μας ροδακινόπιτα
Η συνταγή έχει ως εξής:
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 8 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 3 ροδάκινα αρωματικά
- 2 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 πακέτο (125 γραμμ.)βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 23 εκ. Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Στρώνουμε μέσα τα μισά ψιλοκομμένα βερίκοκα στο ταψάκι.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα (προσοχή, να μην είναι πολύ γινωμένα γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά στο ψήσιμο). Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι και τα κόβουμε σε 6 ή 8 φέτες.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα. Ρίχνουμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη. Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι. Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα. Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Τη σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή ροδάκινο.
αφού βγει από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα χαρούμε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις και τις σκέψεις σας μαζί μας...
κακόβουλα και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται αυτομάτως ...
ευχαριστούμε!!!
Μαριάννα-Σοφία